Är du vår nya IT-chef?

4 december 2023

Är du en tekniskt orienterad person med gedigen ledarskapserfarenhet och vill arbeta med ett samhällsviktigt uppdrag i ett bolag som har ett av Sveriges mest kända varumärken? Vill du vara med på en utvecklingsresa och vara med att påverka på riktigt? Då är du välkommen till Bankomat.

På Bankomat värdesätter vi samarbete, höga mål och prestigelöst beteende och söker dig som är grundad i ett gott coachande bra ledarskap. Vill du tillsammans med oss vara med och forma vår nya organisation och arbeta med framtiden i fokus, då är detta tjänsten för dig!

Bankomat befinner sig i en spännande utvecklingsfas och kraftig tillväxt. Vi bygger upp ett helt nytt verksamhetsområde – Värdehantering, samt stärker upp vår organisation för att möta kommande utmaningar. Med det sagt söker vi nu en erfaren IT-chef som vill leda och utveckla hela Bankomats IT-verksamhet för att stötta befintlig verksamhet, vår nya verksamhet samt interna processer. Rollen har ett stort fokus på ledarskap och du kommer initialt ha personalansvar för sju medarbetare. Detta är en mycket spännande roll då du kommer driva olika utvecklings- och förändringsprojekt och jobba med ett 40-tal olika system, vissa är av samhällskritisk karaktär och många av affärsstödjande karaktär.

Du rapporterar direkt till VD och ingår i Bankomats ledningsgrupp. Som en del av Bankomats företagsledning är du en ambassadör för företaget och ett föredöme för dina medarbetare. Du skapar goda förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna tillgodose sin kompetens, vara produktiva och kunna utveckla både sig själv och företaget.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Avdelningschef IT ansvarar för att leda och fördela arbetet inom avdelningen med ett övergripande ansvar för hanteringen av Bankomats IT. Som IT-chef ansvarar du för att verksamheten sköts på bästa tänkbara sätt med specifikt ansvar för:

Företagets IT-strategi

  • Övergripande principer och långsiktiga planer och strukturer för IT.
  • Systemarkitektur och välavvägda systemlösningar.
  • IT-utveckling och förvaltning genom befintliga leverantörer
  • Köpa upp samtliga IT-tjänster
  • Tillhandahålla IT och telefoni
  • Tillse drift, förvaltning och utveckling av samtliga driftplattformar
  • Säkerställa god IT-säkerhet
  • Uppfylla regulatoriska krav som påverkar IT
  • En viktig del av arbetet är att värna Bankomats interna arbete och vara delaktig i såväl löpande utveckling som specialsatsningar.

Vem är du?
För att nå framgång i rollen behöver du vara en teamspelare som sätter ”laget före jaget”. Du är lösningsorienterad och väljer att se utmaningar som möjligheter istället för hinder. Som ledare på Bankomat är en av de viktigaste pusselbitarna att skapa förutsättning för dina medarbetare. För att lyckas med det bör du vara en trygg och stabil ledare med dokumenterat goda ledaregenskaper. Du är tydlig med förväntningar, är lyhörd, visar tillit och är inkluderande samt prestigelös. Du har agerat i ledande position och har erfarenhet från strategiskt ledningsgruppsarbete.

Du ska ha mycket god kunskap om systemportföljstyrning och systemarkitektur avseende affärskritiska system. Du är van att agera länk mellan verksamhet och IT på ett förtroendegivande och värdeskapande sätt. Du har i dina tidigare roller varit med om större förändringar och är trygg i att röra dig mellan strategiska frågeställningar, taktiska överväganden och operativ förståelse och hantering. Då Bankomats IT-strategi i mycket vilar på leverans från externa parter bör du ha en mycket god vana av leverantörsstyrning, praktiskt och avtalsmässigt. Du besitter naturliga egenskaper som gör dig till en god kommunikatör.

Din drivkraft och kunskap, tillsammans med ditt intresse för ett gott ledarskap, skapar goda förutsättningar för att uppnå resultat genom dina medarbetare. Du är inte bara noggrann och har förståelse för detaljer, utan du kan också agera på den strategiska nivån.

Har du erfarenhet från kort- och betalverksamhet så är det meriterande. Utbildningsmässigt söker vi dig som har relevant, eftergymnasial utbildning, förslagsvis inom systemvetenskap.

Vad erbjuder vi dig?
I den här rollen får du vara med och skapa det nya Bankomat där IT har en central roll, nu och i framtiden. Du får stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett varumärke som de flesta i Sverige känner till.

Bankomat AB erbjuder en arbetsplats där professionalism, engagemang och respekt är grundläggande värderingar. Du får samverka med fantastiska medarbetare, ett öppet arbetsklimat där både personer och kompetenser kompletterar varandra väl.

Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Bankomat AB med Compass. Du söker tjänsten via länken nedan och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Susanne Bryhn 070-531 34 25 eller Hans Jansson 073-461 36 03.

Ansök här.

Bankomat är Sveriges ledande aktör inom kontanthantering. Vi erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via våra välkända blå automater, som finns på närmare 600 orter i Sverige. Bankomat AB har ensamrätt till varumärket Bankomat®, bildades 2010 och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Kontoret finns centralt beläget mitt i Stockholms city, i närheten av Hötorget.

För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Vi har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 av våra automater erbjuder vi även de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar. Bankomat har även inlett ett förberedande arbete för att kunna starta egen värdehantering. Syftet är att själva kunna transportera kontanter mellan företagets depåer och automater i egen regi.

Kännetecknande för vår organisation är att vi arbetar med komplexa tjänsteleveranser och arbetar kontinuerligt med förändringsarbete och innovation. Vi är fn ca 50 medarbetare som arbetar tillsammans i en platt organisation. Vi kommer 2025 att ha etablerat 6 lokalkontor över Sverige och rekryterat in ytterligare 70 kollegor.