Chef – värdehantering

14 november 2022

Vill du arbeta med ett samhällsviktigt uppdrag i ett bolag som har ett av Sveriges mest kända varumärken? Är du en trygg lagspelare med goda ledaregenskaper och ett starkt affärsfokus som vill vara med och bygga upp vårt nya verksamhetsområde? Då kan detta vara tjänsten för dig! Bankomat befinner sig i en spännande utvecklingsfas med att bygga upp ett helt nytt verksamhetsområde – värdehantering. Vi söker nu en erfaren chef, som kommer att få en nyckelroll i vår nya verksamhet. Erfarenhet av värdehantering är mycket meriterande i denna tjänst.

I rollen som Chef värdehantering på Bankomat ingår personalansvar för en större avdelning där du har två direktrapporterande arbetsledare till din hjälp. Du rapporterar direkt till VD och sitter med i Bankomats ledningsgrupp. Du kommer även att leda en mindre ledningsgrupp inom det nya verksamhetsområdet, med ansvar för mer operativa, taktiska frågor.

Som Chef värdehantering på Bankomat är du en ambassadör för företaget och ett föredöme för dina medarbetare. Du skapar förutsättningar så att dina medarbetare ska kunna utföra ett bra arbete, är produktiva och kan utvecklas och i förlängningen så utvecklas även företaget.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter

Som Chef värdehantering för vårt nya verksamhetsområde så är du med och bygger upp verksamheten. Det handlar initialt om att bygga funktioner, skapa rutiner och arbetsprocesser samt rekrytera till andra nyckelpositioner. Till din hjälp i rekryteringsarbetet finns HR.  I rollen som Chef värdehantering tar du ett helhetsperspektiv för verksamhetsområdet och ansvarar där för att leda och fördela arbetet. Ytterligare ansvarsområden är förutom personalansvar, ansvar för budget, leverantörer, processer och administration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för lokaler, utformning och logistik
  • Ansvar för tillgångar, rätt utrustning på rätt plats
  • Inköp och kvalitetssäkring av upphandlade tjänster
  • Förhandla avtal med nya och etablerade leverantörer
  • Leda arbetet inom avdelningen mot uppsatta mål
  • Utveckla och följa upp medarbetares mål, prestation, attityd och bidra till kompetensutveckling
  • Säkerställa en god arbetsmiljö utifrån gällande regelverk
  • Ta fram verksamhetsplan och budget för området och följa upp löpande kostnader

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning eller relevant erfarenhet inom värdehantering. Du har minst 5 års erfarenhet av produktionsledning. Har du erfarenhet av att ha varit med och byggt upp funktioner/verksamhet tidigare från grunden med ett lyckat resultat, så är det mycket meriterande.

För att ytterligare lyckas i rollen är du en trygg och stabil ledare med dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har agerat i ledande position och har erfarenhet från strategiskt ledningsgruppsarbete.

För att nå framgång i rollen som Chef värdehantering behövs mycket god kunskap inom säkerhetsområdet samt en analytisk förmåga. Du klarar av att hantera oväntade situationer och har en ett stort mått av energi och en positiv grundinställning. Detta tillsammans med ditt brinnande intresse för människor skapar goda förutsättningar för att resultat uppnås via dina medarbetare. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt agerar lösningsfokuserat utifrån ett helhetstänk. För dig är det självklart att skapa förtroende i dina möten och samarbeten genom att agera respektfullt och professionellt. Vi ser även att du uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

I den här rollen får du vara med och skapa det nya Bankomat. Du får stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett varumärke som de flesta i Sverige känner till.

Bankomat AB erbjuder en arbetsplats där professionalism, engagemang och respekt är grundläggande värderingar. Du får samverka med fantastiska medarbetare, ett öppet arbetsklimat där både personer och kompetenser kompletterar varandra väl.

Ansökan och mer information

I den här rekryteringen samarbetar Bankomat AB med Compass. Du söker tjänsten via länken nedan och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsult Susanne Bryhn 070-531 34 25.

I denna roll behöver du vara svensk medborgare för att vara aktuell. Då befattningen även skulle kunna inbegripa rollen som bevakningsföreståndare ser vi gärna att din CV innehåller information om hur du uppfyller kraven som bevakningsföreståndare.

Bankomat är Sveriges ledande aktör inom kontanthantering. Vi erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via våra välkända blå automater, som finns på fler än 500 orter i Sverige. För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Vi har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 av våra automater erbjuder vi även de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar.

Bankomat har även inlett ett förberedande arbete för att kunna starta egen värdehantering. Syftet är att själva kunna transportera kontanter mellan företagets depåer och automater.  

Kännetecknande för vår organisation är att vi arbetar med komplexa tjänsteleveranser och arbetar kontinuerligt med förändringsarbete och innovation. Vi är ca 40 medarbetare som arbetar tillsammans i en platt organisation. Bankomat erbjuder en utvecklande roll på en arbetsplats där professionalism, engagemang och respekt är grundläggande värderingar. 

Ansök via länken.