Vi söker en driftkoordinator

16 april 2024

Vill du vara en del av teamet som håller hjulen i gång för Sveriges kontanthantering? Bankomat befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas och söker nu en driftkoordinator. Har du ett öga för detaljer, vill vara med och utveckla och har en passion för att lösa problem? Då kan du vara den perfekta kandidaten för tjänsten som driftkoordinator på Bankomat!

Arbetsbeskrivning
Som driftkoordinator på Bankomat är du spindeln i nätet när det kommer till att hantera och följa upp ärenden kring de dryga 1200 automaterna runt om i landet. Du tillhör avdelningen Automat- och depåinfrastruktur som består av ett tiotal erfarna kollegor och kommer att rapportera till chefen för avdelningen. I rollen som driftkoordinator kommer du dessutom att ingå i ett mindre team bestående av ytterligare två kollegor. Tillsammans arbetar ni för att säkerställa att våra automater fungerar felfritt och är tillgängliga för alla.

Arbetsuppgifter som ingår i rollen är bland annat att vara huvudansvarig för att ta emot, hantera och följa upp ärenden kring alla automater. Samordna och prioritera ärenden som kommer in genom olika kanaler såsom mejl, systemhantering och telefon samt att säkerställa att problem och fel rapporteras till rätt part för snabb och effektiv hantering. Som driftkoordinator kommer du även att följa upp ärenden och kontakta leverantörer för att säkerställa att problemen åtgärdas inom rimlig tid. Härtill kommer du även att generera och analysera statistik för att optimera driftsprocesserna. Då Bankomat löpande utvecklar verksamheten kommer det i rollen också finnas möjlighet att delta i olika projekt.


Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning samt även har minst något års arbetslivserfarenhet. Förhoppningsvis har du tidigare erfarenhet av liknande arbete eller har en bakgrund inom logistik och/eller driftshantering. 

Du är en driven, strukturerad och noggrann person som har förmågan att prioritera arbetsuppgifter. Vidare är du en engagerad och flexibel teamspelare som får energi av att befinna dig i en föränderlig miljö. Du har en god kommunikationsförmåga, både i tal och skrift och trivs med att samarbeta både internt som externt. För att trivas i rollen tror vi att det är en fördel om du har siffersinne och ett intresse för teknik. Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor på avdelningen samt andra avdelningar som exempelvis säkerhetsavdelningen.


Om Bankomat
Bankomat är idag ett team på drygt 50 medarbetare som arbetar nära varandra, bolagets kunder och underleverantörer. Arbetsplatsen präglas av professionalism, engagemang och respekt. Här finns goda möjligheter för dig att vara initiativrik, att påverka ditt arbete samt att utveckla dig vidare. Kontoret är ljust och fräscht och ligger i centrala Stockholm och Bankomat erbjuder hybridarbete.

Bankomat är Sveriges ledande aktör inom kontanthantering. Vi erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via våra välkända blå automater, som finns på närmare 600 orter i Sverige. För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Vi har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 av våra automater erbjuder vi även de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar.

Bankomat har även inlett ett förberedande arbete för att kunna starta egen värdehantering. Syftet är att själva kunna transportera kontanter mellan företagets depåer och automater i egen regi.

Kännetecknande för vår organisation är att vi arbetar med komplexa tjänsteleveranser och arbetar kontinuerligt med förändringsarbete och innovation. Vi är ca 50 medarbetare som arbetar tillsammans i en platt organisation. Vi kommer 2025 att ha etablerat 6 platskontor över Sverige och rekryterat in ytterligare 70 kollegor.

Frågor och kontakt 
I denna rekrytering samarbetar Bankomat med Amendo. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Talent Recruitment Manager Margaretha Palmbäck på [email protected]. Då vi träffar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum är du varmt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan! Ansök här.