Euro direkt i uttagsautomaten

Växlingskurs
12,2641
100 SEK
8,15 EUR
100 EUR
1226,41 SEK

Ta ut dina euro (EUR) innan avresan i någon av våra över 250 uttagsautomater. Vi har bra kurser och tar inte ut någon egen avgift (vissa banker och kortutgivare har egna avgifter så hör vad som gäller för ditt kort). Du kan även beställa hem euro och över 30 andra resevalutor.

Var hittar jag en uttagsautomat med euro?

Vårt mål är att finnas där du finns och du hittar oss därför ofta i centrum, gallerior och på tågstationer. I dagsläget är det över 250 uttagsautomater som har resevaluta.

Hitta närmaste uttagsautomat med euro.

I Europa är kontanter vanligare än hemma

Den som reser ut i Europa kommer antagligen upptäcka att kontanter fortfarande är det absolut vanligaste och smidigaste betalningsmedlet på många platser. Att ha med sig delar av reskassan i kontanter kan bespara dig många knepiga situationer.

I Frankrike är det alltid 15% dricks pålagt på notan. Är du nöjd kan du lägga lite till!

I Tyskland är det standard att lägga på omkring 5–10% dricks på notan.

I Spanien får du gärna lägga på ett par euro i dricks på notan om servicen varit bra.

Få så mycket euro som möjligt för pengarna när du växlar

Varför är det bra att ta ut euro innan resan?

Det är många som undrar hur man ska göra för att få så mycket valuta som möjligt för pengarna när man växlar. Svaret är att det kan variera. I slutändan beror det på vad du får för kurs och om du får betala någon avgift. Att hämta ut från en lokal uttagsautomat kan ge en bra kurs men många banker tar ut en avgift när du växlar utomlands. När du istället hämtar ut euro i en av våra uttagsautomater med resevaluta så får du bra kurs utan avgift (tänk på att vissa banker och kortutgivare kan ha egna avgifter utanför vår kontroll). Kom ihåg att jämföra med oss när ska växla SEK till euro eller någon annan resevaluta!

Vanliga frågor om uttag av euro

Se alla frågor och svar
I våra automater finns: 20 EUR 50 EUR
Vi har som mål att tillhandahålla valuta till så låg kostnad som möjligt. Du betalar det belopp du ser på skärmen omräknat till SEK. Vi ändrar kursen varje vardag. Vi tar inte ut några fasta avgifter eller gör andra påslag än den presenterade kursen. Beroende på vilket kort du använder kan din kortutgivare eventuellt ta ut avgifter.
Kursen presenteras på vår hemsida och i vår app samt på skärmen i automaten innan du godkänner ditt uttag.
Den ändras varje vardag. Tids- och kursavvikelser kan förekomma.
Nej, vi erbjuder enbart insättning av SEK.
Genom vår samarbetspartner Loomis Sverige AB går det bra att beställa hem resevaluta. Valutan skickas till dig via rekommenderat brev, och det finns ett trettiotal valutor att välja mellan. Ett smidigt sätt att köpa valuta om du inte har en kontantautomat i närheten, eller om du önskar andra resevalutor än de vi erbjuder i automaterna. För att läsa mer och för att beställa, klicka här.

För ytterligare information om att beställa hem resevaluta, kontakta gärna Loomis Kundservice på 010-163 63 00 eller läs deras FAQ.
Se alla frågor och svar

Upptäck vår app

I vår app hittar du alltid närmaste uttagsautomat med euro och annan resevaluta samt valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips.