Våra tjänster

Kontantautomater

Vi erbjuder uttag och insättning av kontanter. Vi erbjuder även kontoutdrag, överföring mellan konton och ändring av PIN-­kod. Exakt vilka tjänster just du har tillgång till bestäms av din bank.

Uttag
I våra automater kan du ta ut svenska kronor och utländsk valuta. Vilka valutor som finns tillgängliga varierar men det finns automater med euro, pund, dollar, danska eller norska kronor. I vår karta och i vår app kan du se vilka valutor en viss automat har.

Ladda ner filmen som pdf

Insättning

I våra automater kan du sätta in svenska sedlar. Insättningen görs normalt till kontot som är kopplat till kortet men kortutgivare tillåter även insättning till andra konton i samma bank. I dagsläget är det kunder till Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank/Sparbankerna som har tillgång till insättningstjänsten.  I vår kartfunktion och i vår app kan du se var insättningsautomaterna finns.

Ladda ner Instruktionsdekal

Ladda ner Instruktionsdekal på engelska
Ladda ner Instruktionsdekal på arabiska
Ladda ner Instruktionsdekal på somaliska

Dagskassetjänst

Vår dagskassetjänst gör det möjligt för handlare och föreningar att sätta in sina dagskassor i Bankomats kontantautomater. Värdebolaget Loomis har tecknat avtal med Bankomat och kan därmed erbjuda sina kunder tjänsten.

Bankomat driver idag drygt 300 automater med insättningsfunktion för privatpersoner. Den nya dagskassetjänsten innebär att även handlare, småföretag och föreningar ska kunna sätta in sina dagskassor i de automaterna. För att ett företag eller en förening ska kunna sätta in sin dagskassa i Bankomats automater behöver de vara kund hos en bank eller ett värdebolag som har tecknat avtal om tjänsten med Bankomat. Värdebolaget Loomis är först ut att erbjuda sina kunder möjligheten att sätta in dagskassor i Bankomats automater.

Valuta

Bankomat erbjuder uttag av utländsk valuta i flera automater. Vi har de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar i automater runt om i Sverige. Vissa automater i Skåne erbjuder även danska kronor och vid norska gränsen erbjuder vi norska kronor. På Arlanda finns även turkiska lira. Du hittar enkelt närmaste automat för den valuta du vill ha via kartan eller i vår app Hitta Bankomat.

Depåtjänster

Vi ansvarar för fyra kontantdepåer runt om i landet. Vi hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via våra depåer effektiviserar vi kontantflödet inom Sverige.

Om du har frågor om kontantoptimering, kontakta oss via
E-post [email protected].