Ta ut dollar i våra uttagsautomater

Växlingskurs
11,2959
100 SEK
8,85 USD
100 USD
1129,59 SEK

Nu går det smidigt att ta ut dollar (USD) från många av våra över 250 uttagsautomater med resevaluta. Bankomat finns med bra växelkurser över hela Sverige och våra automater med resevaluta är utplacerade så att så många som möjligt ska ha nära till dem. Du kan även beställa dina dollar direkt hem.

Här kan du ta ut dollar i Bankomat

Börja resan till USA med ett besök hos Bankomat. Här kan du snabbt se vilka uttagsautomater som erbjuder dollar nära dig. Hitta din närmaste uttagsautomat med USD.

Hitta närmaste uttagsautomat med USD
I USA är kontanter fortfarande det vanligaste betalningsmedlet

Kontanter i USA

På många platser i USA är kontanter fortfarande det vanligaste betalningsmedlet och det är därför ofta en god idé att ta med sig i alla fall en del av reskassan i sedlar. Då slipper du oroa dig för att hamna i en taxi eller på en restaurang som inte tar kort.

Att lämna dricks på restauranger, barer och i taxin är en oskriven regel i USA. 

Går ni ut och äter så kom ihåg att lämna 15-25 % i dricks på den totala notan.

På barer är en bra tumregel 1 dollar per drink och i taxin så kan du lägga på 15%.

Många fördelar med att ta ut dollar innan resan

Fördelar med att ta ut dollar innan resan

När du ska ut och resa vill du få så mycket resevaluta som möjligt för dina pengar.  Om du hämtar ut pengarna på resmålet kan du i vissa fall få betala bankavgifter eller få en dålig växelkurs. Om du istället hämtar ut dina dollar i någon av våra utvalda uttagsautomater så får du alltid en bra kurs på SEK till dollar. Dessutom slipper du avgifter (vissa banker och kortutgivare har dock egna avgifter som vi inte rår över). Men en del av reskassan i kontanter behöver du aldrig oroa dig för att det uppstår något tekniskt strul när du ska betala. Därför är det smart att alltid börja din USA-resa hos Bankomat!

Vanliga frågor om uttag av dollar

Se alla frågor och svar
Vi har som mål att tillhandahålla valuta till så låg kostnad som möjligt. Du betalar det belopp du ser på skärmen omräknat till SEK. Vi ändrar kursen varje vardag. Vi tar inte ut några fasta avgifter eller gör andra påslag än den presenterade kursen. Beroende på vilket kort du använder kan din kortutgivare eventuellt ta ut avgifter.
Kursen presenteras på vår hemsida och i vår app samt på skärmen i automaten innan du godkänner ditt uttag.
Den ändras varje vardag. Tids- och kursavvikelser kan förekomma.
I våra automater finns: 20 USD
Nej, vi erbjuder enbart insättning av SEK.
Genom vår samarbetspartner Loomis Sverige AB går det bra att beställa hem resevaluta. Valutan skickas till dig via rekommenderat brev, och det finns ett trettiotal valutor att välja mellan. Ett smidigt sätt att köpa valuta om du inte har en kontantautomat i närheten, eller om du önskar andra resevalutor än de vi erbjuder i automaterna. För att läsa mer och för att beställa, klicka här.

För ytterligare information om att beställa hem resevaluta, kontakta gärna Loomis Kundservice på 010-163 63 00 eller läs deras FAQ.
Se alla frågor och svar
Ladda ner Bankomats app

Ladda ner vår app

Med vår app i din telefon har du alltid Bankomat nära till hands. Där hittar du valutaomvandlare med aktuella kurser, praktiska tips och närmaste uttagsautomat med dollar och annan resevaluta.