Hos oss kan du ta ut pund innan du åker

Växlingskurs
14,1120
100 SEK
7,09 GBP
100 GBP
1411,20 SEK

Passa på att hämta ut dina brittiska pund (GBP) innan resan i någon av våra uttagsautomater. Bankomat finns över hela landet med bra kurser nära dig. Välkommen förbi någon av våra över 250 uttagsautomater med resevaluta! Du kan även beställa dina pund och över 30 andra resevalutor direkt hem.

Hitta uttagsautomat med pund

Vi har över 180 uttagsautomater med resevaluta utspridda över landet. Du kan enkelt använda filtreringen för att se vilka av dessa som erbjuder pund.

Hitta uttagsautomater med pund.
Betala med pund

Betala i Storbritannien

När du är på besök i Storbritannien är det ett bra tips att ha med en del kontanter. Då slipper du problemet med att vissa ställen fortfarande inte accepterar kort eller att du får betala en extra avgift.

Ibland lägger restauranger på en serviceavgift, annars är 10-15 % standard.

10 procent i dricks vid restaurangbesök är standard i England, dock inget krav.

Att ge dricks i Storbritannien är en uppskattad gest men inte alltid ett måste.

Ta ut pund innan resan

Att ta ut pund innan resan är ett säkert tips

När du ska ut och resa vill du få så mycket pund som möjligt för dina pengar. Om du hämtar ut pengarna på resmålet kan du i vissa fall få betala bankavgifter eller dolda avgifter i form av en sämre växelkurs. Väljer du istället att hämta ut din resevaluta i någon av våra uttagsautomater får du alltid en bra kurs utan avgift (det kan dock hända att din bank eller kortutgivare har en egen avgift för uttag). Med en del av reskassan i kontanter är du på den säkra sidan ifall du hamnar någonstans där du inte kan eller vill betala med kort. Vi finns över hela landet med bra växlingskurser på SEK till pund andra resevalutor. Kom ihåg att alltid jämföra med oss när du ska ut och resa!

Vanliga frågor om uttag av pund

Se alla frågor och svar
Vi har som mål att tillhandahålla valuta till så låg kostnad som möjligt. Du betalar det belopp du ser på skärmen omräknat till SEK. Vi ändrar kursen varje vardag. Vi tar inte ut några fasta avgifter eller gör andra påslag än den presenterade kursen. Beroende på vilket kort du använder kan din kortutgivare eventuellt ta ut avgifter.
Kursen presenteras på vår hemsida och i vår app samt på skärmen i automaten innan du godkänner ditt uttag.
Den ändras varje vardag. Tids- och kursavvikelser kan förekomma.
I våra automater finns: 20 GBP
Nej, vi erbjuder enbart insättning av SEK.
Genom vår samarbetspartner Loomis Sverige AB går det bra att beställa hem resevaluta. Valutan skickas till dig via rekommenderat brev, och det finns ett trettiotal valutor att välja mellan. Ett smidigt sätt att köpa valuta om du inte har en kontantautomat i närheten, eller om du önskar andra resevalutor än de vi erbjuder i automaterna. För att läsa mer och för att beställa, klicka här.

För ytterligare information om att beställa hem resevaluta, kontakta gärna Loomis Kundservice på 010-163 63 00 eller läs deras FAQ.
Se alla frågor och svar
Ladda ner Bankomats app

Ladda ner Bankomat appen

Nu kan du ladda hem Bankomat till din telefon. I vår app finns en smart valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips. Dessutom kan du snabbt och enkelt hitta närmaste uttagsautomat med pund och annan resevaluta.