Hämta dina norska kronor direkt i uttagsautomaten

Växlingskurs
1,0217
100 SEK
97,88 NOK
100 NOK
102,17 SEK

Du vet väl att du kan hämta ut dina norska kronor (NOK) och andra resevalutor från Bankomat? Vi erbjuder alltid bra kurser och tar inte ut några avgifter (kolla vad som gäller för ditt kort då en del banker och kortutgivare har egna avgifter). Om du vill kan du även beställa norska kronor och över 30 andra resevalutor hem.

Våra uttagsautomater

Vår uttagsautomater med norska kronor

Är du på väg till Norge? Här kan du hämta ut dina norska kronor från Bankomat.

Automater med norska kronor
Ta ut en del av reskassan i norska kronor

Kort och kontanter i Norge

Betalkort fungerar nästan överallt i Norge men på vissa ställen accepteras inte utländska kreditkort. Förekom eventuella problem med att ta ut en del av reskassan i norska kronor som fungerar överallt.

Att ge dricks är inte lika vanligt i Norge som det är i många andra länder.

Är du väldigt nöjd med servicen kan det vara trevligt att lämna dricks.

En vanlig dricks är 10% på restaurang och att avrunda uppåt i taxin.

Smart att ha med norska kronor i reskassan

Det kan vara smart att ha en del av reskassan i kontanter

Även om kortbetalningar idag accepteras på de allra flesta platser så finns det fortfarande situationer när du inte kan eller vill betala med ditt kort. Att ha med dig norska kronor på resan är ett säkert sätt att inte hamna i problem om din internetbank eller kortutgivare får tekniska problem. Många hämtar ut norska kronor på plats i Norge, men tänker inte på att bankerna kan ta betalat för kontantuttag eller ha sämre växelkurser. Tar du ut kontanter i en uttagsautomat från Bankomat så får du alltid en bra växelkurs på SEK till norska kronor och slipper avgifter (det kan dock hända att din bank eller kortutgivare lägger på en egen avgift, så kolla vad som gäller för ditt kort).

Vanliga frågor om uttag av norska kronor

Se alla frågor och svar
Vi har som mål att tillhandahålla valuta till så låg kostnad som möjligt. Du betalar det belopp du ser på skärmen omräknat till SEK. Vi ändrar kursen varje vardag. Vi tar inte ut några fasta avgifter eller gör andra påslag än den presenterade kursen. Beroende på vilket kort du använder kan din kortutgivare eventuellt ta ut avgifter.
Kursen presenteras på vår hemsida och i vår app samt på skärmen i automaten innan du godkänner ditt uttag.
Den ändras varje vardag. Tids- och kursavvikelser kan förekomma.
I våra automater finns: 200 NOK
Nej, vi erbjuder enbart insättning av SEK.
Genom vår samarbetspartner Loomis Sverige AB går det bra att beställa hem resevaluta. Valutan skickas till dig via rekommenderat brev, och det finns ett trettiotal valutor att välja mellan. Ett smidigt sätt att köpa valuta om du inte har en kontantautomat i närheten, eller om du önskar andra resevalutor än de vi erbjuder i automaterna. För att läsa mer och för att beställa, klicka här.

För ytterligare information om att beställa hem resevaluta, kontakta gärna Loomis Kundservice på 010-163 63 00 eller läs deras FAQ.
Se alla frågor och svar
Ladda ner Bankomats app

Ladda ner Bankomat appen

Nu kan du ladda hem Bankomat till din telefon. I vår app finns en smart valutaomvandlare med aktuella kurser och praktiska tips. Dessutom kan du snabbt och enkelt hitta närmaste uttagsautomat med norska kronor och annan resevaluta.