Vi söker en Security Controller till vår värdehantering

6 mars 2024

Vill du arbeta med ett samhällsviktigt uppdrag i ett bolag som har ett av Sveriges mest kända varumärken? Har du erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsstyrning? Trivs du bra i en miljö under förändring, där du får ta eget ansvar i din roll? Vill du vara med på vår resa med att bygga upp ett nytt säkert verksamhetsområde? Då är du kanske vår nya medarbetare!

Bankomat befinner sig i en spännande utvecklingsfas med att bygga upp ett helt nytt verksamhetsområde – värdehantering. Vi söker nu en Security Controller som först kan vara med under en uppbyggande fas, för att därefter arbeta i verksamheten under drift och säkerställa att Bankomat uppfyller alla säkerhetskrav som ställs på verksamheten. 

Som Security Controller för värdehanteringen på Bankomat har du en central roll i säkerhetsarbetet och ett övergripande ansvar över riktlinjer och policys relaterade till säkerhet. I ditt arbete samarbetar du tätt med Säkerhetsansvarig Värdehantering och Security Officer. Du är en ambassadör för företaget och ett föredöme för dina kollegor. Ditt arbete skapar förutsättningar för att dina kollegor som kör värdetransporter ska känna trygghet och kunna utföra ett bra och säkert arbete. Närmaste chef är Säkerhetschef och stationeringsort Stockholm, regelbundna resor inom Sverige ingår i tjänsten. Även beredskapstjänstgöring kan förekomma vid behov.

Om rollen
Som Security Controller kommer du huvudsakligen ha nedan arbetsuppgifter. Dock ställer verksamhetens uppbyggande fas krav på flexibilitet och en prestigelös inställning där du inte är rädd för att även ”hugga tag” i andra arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

 • Styrning och kravställande av systemleverantörer avseende tekniska system, passage, lås och larm
 • Uppföljning
 • Samverkan och styrning av extern larmcentral
 • Tar fram och håller i internutbildning avseende säkerhet
 • Genomföra säkerhetsprövningssamtal samt ansvarig för processen.
 • Genomföra internutredningar samt ansvarig för processen.
 • Följa upp samt processansvarig för systematiskt brandskyddsarbete

Vem är du?

Erfarenheter:

 • Akademisk examen inom relevant område, alternativt har genomgått internutbildningar/ fristående utbildningar inom säkerhet och har certifieringar relevanta för branschen (kan exempelvis vara från SSF, BYA, Företagsuniversitetet eller motsvarande).
 • Minst 5 års erfarenhet av säkerhetsarbete relaterat till angivna arbetsuppgifter
 • Har säkerhetstekniska färdigheter inom passage, lås, larm, CCTV, kamera, konfigurationer

Meriterande erfarenheter:

 • Arbetat inom branschen för kontanthantering
 • Arbetat med säkerhetsrevisoner

För att lyckas i rollen som Security Controller vill vi att du är en trygg och stabil person som agerar utifrån våra värderingar; respektfullt, engagerat och professionellt. Du är noggrann och strukturerad samt agerar lösningsfokuserat utifrån ett helhetstänk. I övrigt ser vi gärna att du är kommunikativ och uttrycker dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?
I den här rollen får du vara med och skapa det nya Bankomat. Du får stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett bolag där professionalism, engagemang och respekt är grundläggande värderingar. Du får samverka med fantastiska kollegor, i ett öppet arbetsklimat där både personer och kompetenser kompletterar varandra väl. Du får möjligheten att vara del av ett varumärke som de flesta i Sverige känner till.

Som medarbetare hos Bankomat erbjuds du ett engagerat och modernt ledarskap med förståelse för livspusslet. Vi har givetvis friskvårdsbidrag och kollektivavtal med bland annat pensionsavtal och föräldralön samt tillämpar hybridarbete. Du får också möjlighet till en förmånlig sjukvårdsförsäkring. 

Ansökan och mer information
I denna rekryteringsprocess samarbetar Bankomat AB med Compass. Du söker tjänsten via länken nedan och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsult Susanne Bryhn 070-531 34 25. I denna roll behöver du vara svensk medborgare samt uppfylla Länsstyrelsens kontroll av personal som arbetar på ett bevakningsföretag.

Ansökan till tjänsten som Security Controller

Bankomat är Sveriges ledande aktör inom kontanthantering. Vi erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via våra välkända blå automater, som finns på nästan 600 orter i Sverige. För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den möjligheten. Vi har en heltäckande infrastruktur av uttags- och insättningsautomater över hela landet. I 250 av våra automater erbjuder vi även de vanligaste valutorna euro, brittiska pund och amerikanska dollar.

Bankomat har inlett ett arbete för att kunna starta egen värdehantering. Syftet är att själva kunna transportera kontanter mellan företagets depåer och automater. Vi är i dagsläget ca 45 medarbetare som arbetar tillsammans i en platt organisation, men väntas bli ca 120 medarbetare, placerade på sex olika orter år 2025.