Bankomat AB är PCI DSS-certifierat

2 mars 2015

Bankomat AB har i dagarna erhållit sin eftertraktade PCI DSS-certifiering. Det innebär att vi uppfyller de högt ställda säkerhetskrav som finns för företag som hanterar betalkortsinformation.

Bildtext

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) är ett regelverk som säkerställer hantering av betalkortsinformation. Bakom denna gemensamma standard står kortvarumärken som VISA, MasterCard med flera.

Bankomat AB är en av få i Europa inom vår bransch som idag är PCI DSS-certifierade för samtliga delar av verksamheten. Att vara PCI DSS-certifierad innebär en trygghet för våra ägare, kunder och leverantörer att vi uppfyller och agerar enligt högt ställda säkerhetskrav. Det är givetvis också en trygghet för de konsumenter som använder sina kort i våra automater.

– Vi är oerhört stolta och glada över att Bankomat AB passerat ytterligare en milstolpe i vår utveckling och att vi numera är PCI DSS-certifierade. Nu ska vi förvalta detta på bästa sätt och se till att vi fortsätter upprätthålla denna årliga certifiering, säger Peter Svahn, CSO på Bankomat AB.

Bankomat AB är den ledande aktören inom kontantautomater i Sverige. Säkerhet och trygghet är högt prioriterade områden för oss och vi arbetar aktivt med att kontinuerligt förbättra säkerheten vid våra automater.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Svahn, Chief Security Officer Bankomat AB, 076-779 88 78