Förtydligande gällande TT:s artikel ”Bankomater och kontanter försvinner”

27 juni 2016

Nyhetsbyrån TT publicerade den 26 juni en artikel med rubriken ”Bankomater och kontanter försvinner” som sedan spreds till en rad svenska medier under helgen. Vi vill komplettera artikeln med ytterligare information då vi ser en risk för att artikeln väcker obefogad oro hos de som önskar använda sig av kontanter som betalningsmedel.

• Vi finns i dag på fler orter (över 500) än för tre år sedan.

• Vi etablerar just nu kontantcenter där man både kan ta ut och sätta in sedlar och planerar att ha ett 80-tal i drift på större orter i Sverige i slutet av 2017.

• Det stämmer att vi har minskat antalet uttagsautomater och det beror i de flesta fall på att de stod väldigt tätt när vi tog över dem från bankerna år 2013. Några gånger har det handlat om automater som använts för lite eller att vi inte kan behålla lokalen där automaten står.

• Avvecklingen av uttagsautomater har skett varsamt och i huvudsak i större städer där automaterna stått tätt.

Om du letar efter din närmaste automat hittar du den via kartfunktionen här på vår hemsida (www.www.bankomat.se) eller genom appen ”Hitta Bankomat”. Du är också välkommen att kontakta vår kundtjänst, 010-588 90 90, som finns på plats dygnet runt för guida rätt eller svara på andra frågor om automaterna.

Läs mer om våra kontantcenter