Ny vd för Bankomat AB

11 april 2016

Till hösten tar Nina Wenning över vd-rollen på Bankomat AB. Hon efterträder Stefan Bergelind som efter sex år som vd går i pension. Nina är i dag vd på BDB Bankernas Depå AB och har även en bakgrund inom GE Money Bank och SEB. Hon var engagerad i uppstarten av Bankomat AB, där hon också suttit i styrelsen under åren 2010-2012.

– Jag är glad att Nina har valt att leda Bankomat AB. Hennes erfarenhet, kompetens och personliga egenskaper är helt rätt. Hon har också stor erfarenhet av bolaget vilket gör att jag är övertygad om att hon, tillsammans med medarbetarna, kommer att förvalta och utveckla verksamheten på bästa sätt, säger Per Söderqvist, styrelseordförande Bankomat AB.

– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Jag känner verksamheten väl och Bankomat AB har haft en fin utveckling de senaste åren. De har framgångsrikt tagit över drift och underhåll av bankernas alla kontantautomater och levererar i dag en stabil service på över 500 orter i Sverige. Den pågående etableringen av ett 60-tal kontantcenter på större orter är bara ett exempel på hur man följer marknadsutvecklingen och möter upp behovet av kontanthantering via automater, säger Nina Wenning.

Stefan Bergelind fortsätter som vd till dess att Nina tillträder den 1 november 2016