Borås får kontantcenter

Nu öppnar Bankomat ett kontantcenter i Pallas shopping, Borås, där man både kan ta ut och sätta in sedlar. Trots att de digitala betalningssätten ökar finns fortfarande stor efterfrågan på kontanter bland svenskarna.

– För oss är det viktigt att de som vill använda kontanter har den valmöjligheten. I år planerar vi att öppna 30 nya kontantcenter och vi är jätteglada att vi nu öppnar ett kontantcenter i Borås, säger Jenny Danielsson, kommunikationsansvarig Bankomat.

Bankomat AB arbetar sedan 2016 för att bygga ett heltäckande nät av uttags- och insättningsautomater över landet.

Sju av tio svenskar, 68 procent, vill kunna betala kontant även i framtiden. Det visar en Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Bankomat AB. Endast var fjärde svensk, 25 procent, vill ha ett helt kontantlöst samhälle.

– Allt fler väljer att betala digitalt men det är fortfarande en överväldigande majoritet som också vill ha kvar kontanter som ett betalsätt. Så länge det finns behov av kontanter kommer vi på Bankomat att göra vad vi kan för att de ska vara tillgängliga, säger Jenny Danielsson.

Kontantcentret i Pallas shopping består av tre automater för uttag och insättning av sedlar. Insättningsautomaten accepterar alla svenska sedlar och kan användas av kunder till Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Kontantcentret ligger en trappa ner bredvid HM och rulltrappan.

Bankomat har sammanlagt över 1800 kontantautomater på mer än 500 orter i landet.


För mer information

Jenny Danielsson, pr- och kommunikationsansvarig, Bankomat AB, 070-775 88 47, [email protected] 


Fakta kontantcenter

• Ett kontantcenter har två till fyra automater för uttag och insättning av sedlar.
• I vissa uttagsautomater går det också att ta ut euro och annan utländsk valuta.
• Kontantcenter placeras främst i gallerior och andra trygga miljöer där många människor är i rörelse.
• Det går också att få kontoutdrag, göra överföringar samt ändring av pinkod, beroende på vilka tjänster kortutgivaren erbjuder.
• Det finns i dag 104 kontantcenter i Sverige. 

Bankomat AB erbjuder människor möjlighet att ta ut och sätta in kontanter via våra välkända blå kontantautomater, som finns på fler än 500 orter i Sverige. Trygghet, tillgänglighet och valfrihet är viktigt för oss. Vi vill att kontanter ska finnas som ett av flera möjliga betalsätt.