Nya kontantautomater med fler resevalutor på Göteborgs Centralstation

Nu kan resenärer ta ut fler resevalutor i fler av Bankomats automater på Göteborgs Centralstation. Miljön runt automaterna har också rustats upp. Nysatsningen görs för att öka tryggheten och förbättra kontantservicen till stationens besökare.

– Kontanter spelar fortsatt en viktig roll i samhället. Med satsningen på Göteborgs Centralstation kan vi erbjuda både göteborgare och besökare att ta ut svenska kronor och utländska valutor i en trygg och trivsam miljö, säger Johan Nilsson, kund- och marknadschef på Bankomat AB.

Bankomat har totalt sex automater på Göteborgs Centralstation. Samtliga automater har bytts ut till nya uppgraderade versioner. Nu kan utländska valutor tas ut i fyra av automaterna, vilket tidigare bara var möjligt i en automat. Utöver euro, dollar och pund, finns nu också möjlighet att ta ut danska kronor, norska kronor, polska zloty, turkiska lira och thailändska baht.

– I många länder är det inte lika lätt som i Sverige att betala digitalt. Vi vill därför ge resenärer som passerar Göteborgs Centralstation ännu bättre möjligheter att ta ut sin resevaluta innan de åker. Vi gör också detta för att underlätta för de allt fler människor som av hållbarhetsskäl väljer att resa utomlands med tåg i stället för med flyg, säger Johan Nilsson.

Som en del av nysatsningen har också miljön runt automaterna rustats upp. De blå automaterna har getts en ny inramning där stiliserade motiv av kända resmål som Eiffeltornet och det lutande tornet i Pisa illustrerar möjligheten att ta ut resevaluta.

Bankomat stöttar sedan flera år Team Rynkeby, som är ett europeiskt välgörenhetscykellag som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till bland andra Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. För att uppmärksamma samarbetet och kampen mot barncancer har Bankomat valt att placera en gul barncykel mellan två av automaterna.

– För oss är det viktigt att miljöerna runt våra automater är trygga och säkra. Genom att välja platser med mycket folk i rörelse och skapa trivsamma miljöer kan vi öka tryggheten för de människor som använder automaterna, säger Johan Nilsson.

För mer information, kontakta:
Johan Nilsson, kund- och marknadschef, 070-775 88 47, [email protected]
Jenny Danielsson, pr- och kommunikationsansvarig, 070-775 88 47, [email protected]